یک بانوی پزشک در مزارشریف می‌گوید که از ارایه خدمات بهداشتی به بیماران کووید نزده احساس توانمندی می‌کند. 

مستوره امانی که از بیست روز به اینسو در تجریدگاه بیماران کووید نزده در مزارشریف کار می‌کند می‌گوید که این بیماران بیش از هرچیز دیگر به آرامش روحی نیاز دارند 

وی که پارسال از دانشکده‌ی پزشکی فارغ شده‌است جوان‌ترین پزشک در مرکز نگهداری بیماران کووید نزده در مزارشریف‌ است 

در این مرکز ۲۶ تن از بیماران کووید نزده و افرادی که مشکوک به ویروس کرونا استند، نگهداری می‌شوند.

مستوره امانی، می‌گوید که دست مهربانی به سوی بیماران کووید نزده دراز کرده‌است تا به آنان خدمات بهداشتی انجام دهد: «در چنین حالت اضطراری که مردم ما ضرورت به داکتر دارند خصوصا به قشر جوان، چون من هم جوان استم و هم تازه پوهنتون خود را خلاص کردم می‌خواهم به مردم خود خدمت کنم.»

در همین‌حال، شماری از باشنده‌گان بلخ از انجام خدمات بهداشتی به ویژه در بخش بیماران کووید نزده در مزارشریف انتقاد می‌کنند. 

آنان با وجود محدودیت‌ها بر گشت‌وگذارها در شهر، در برابر شورای ولایتی بلخ گرد آمدند و از آنچه که بی‌پروایی در انجام خدمات بهداشتی می‌گویند، شکایت دارند.

محمدافضل، باشنده ولسوالی چمتال ولایت بلخ با اشاره به اینکه در ولسوالی آنان برنامه‌ی آگاهی‌دهی از خطرات بیماری کووید نزده اجرا نشده‌است، گفت: «پنج مریض، ده مریض هر قریه دارد، اما رئیس صحت عامه به پرداخت ما مردم نرسیده.»

مسعود، باشنده مزارشریف می‌گوید: «در مسجد قزلباش‌ها نفر جور تیار بود، شب فامیل‌اش می‌گوید که من زنگ می‌زنم جور تیار بود، صبح جنازه‌ی او را می‌آورند که کرونا بود.»

آماری ریاست صحت عامه بلخ نشان می‌دهد که در این ولایت ۵۵ تن مصاب به بیماری کووید نزده‌استند. از این میان ۲۶ تن در تجریدگاه بیماران کووید نزده نگهداری می‌شوند

افضل حدید، رئیس شورای ولایتی بلخ می‌گوید که کاستی‌هایی در ریاست صحت عامه وجود دارد: «اما حلقاتی در شفاخانه وجود دارد که می‌خواهد کارکرد شفاخانه را بدنام بسازد.»

هر چند شماری از باشنده‌گان بلخ می‌گویند که در ولسوالی‌ها، برنامه‌های آگاهی‌دهی در پیوند به بیماری کووید نزده برای روستائیان انجام نشده‌است، اما خلیل‌الله حکمتی، رئیس صحت عامه بلخ این گفته‌ها را بی‌بنیاد می‌داند: «در حدود سی‌وپنج‌هزار بروشور را برای آگاهی‌دهی به کل ولسوالی‌ها روان کردیم  حتا بخش‌هایی که زیر حاکمیت دولت نیستند.» 

با این همه مستوره امانی و ده‌ها پزشک دیگر که در مرکز نگهداری بیماران کووید نزده در مزارشریف کار می‌کنند، می‌گویند که برای انجام خدمات بهداشتی برای مردم متعهد استند

https://tolonews.com/fa/health/%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4-%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D9%84%D8%AE-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D9%88%D9%88%DB%8C%D8%AF%D9%86%D8%B2%D8%AF%D9%87