تا کنون ۸۰ درصد جان‌باخته‌گان براثر ویروس کرونا در کشور، مردان بوده‌اند. وزارت صحت عامه با تایید این خبر، می‌گوید که از مجموع مبتلایان به ویروس کرونا، ۵۲ درصد افراد در رده سنی ۲۰ تا ۳۹ ساله قرار دارند، اما بیش‌تر از ۴۶ درصد قربانیان کرونا در رده سنی ۵۰ تا ۶۹ ساله بوده‌اند. بنا بر گفته‌ مسوولان این وزارت، بیماری‌های قلبی و دیابت تاثیر زیادی بر مرگ‌و‌میر مبتلایان داشته است. در همین حال متخصصان انتانی به این باور اند که مردان به دلیل حضور بیش‌تر اجتماع، بیش‌تر در معرض ویروس کرونا قرار گرفته و سهم بیش‌تری را از مجموع آمار مبتلایان به کرونا به خود اختصاص داده‌اند. تفاوت‌های ژنتیکی و فعالیت بهتر نیروی دفاعی بدن زنان نسبت به مردان هم مولفه دیگر تاثیر‌گذار از دید متخصصان انتانی است.

جوانان بیش‌ترین مبتلایان به کرونا

بر اساس گزارش وزارت صحت عامه افغانستان تا کنون از مجموع افراد مشکوک به کرونا در کشور، از ۵۵ هزار و ۹۸۱ نفر نمونه جمع‌آوری شده که از این میان ۲۴ هزار و ۷۶۶ مورد مثبت بیماری کووید-۱۹ به ثبت رسیده است. سهم مردان از این رقم بزرگ، ۷۳٫۴ درصد است و زنان با درصدی ۲۶٫۶، جایگاه بعدی را از آن خود کرده‌اند.

وزارت صحت عامه کشور تایید کرده که گروه سنی ۲۰ تا ۳۹ ساله با ۵۲ درصد ابتلا، بیش‌ترین موارد مثبت به کرونا را در کشور از آن خود کرده است. دلیل ابتلای زیاد افراد جوان به بیماری کرونا در افغانستان، از دید وزارت صحت عامه کشور، در جوان بودن رده سنی ساکنان کشور نهفته است.

 
 

وزارت صحت عامه کشور می‌گوید که تا کنون ۴۷۱ نفر به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کشور جان باخته‌اند. سهم مردان از این عدد، ۳۷۷ نفر یا ۸۰ درصد و سهم زنان ۹۴ نفر یا ۲۰ درصد است.

دکتر محمد‌جمال‌الدین احدی، رییس سرویلانس وزارت صحت عامه کشور، به روزنامه ۸صبح می‌گوید که بیش‌ترین آمار فوتی‌ها مربوط به افراد گروه سنی بین ۵۰ تا ۶۹ ساله است که ۴۶٫۷ درصد مجموع جان‌‌باخته‌گان را شکل می‌دهند. بر اساس یافته‌های وزارت صحت، بیماری‌های زمینه‌ای دلیل اصلی و بزرگ‌ترین علت مرگ کسانی است که در رده سنی بالا قرار دارند.

جدی نگرفتن کرونای خطر‌آفرین

داده‌های اطلاعاتی وزارت صحت عامه نشان می‌دهد که تا کنون از مجموع ۴۷۱ فوتی به دلیل ابتلا به کرونا، ۲۶ درصد جان‌باخته‌گان بیماری قلبی داشته و ۱۸ درصد فوتی‌ها از دیابت یا قند خون بالا رنج می‌برده‌اند. همین داده‌ها حاکی از آن است که بیماری‌های کلیه، کبد و مشکل تنفسی هم درصدی کم‌تری از مجموع کل فوتی‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

رییس مرکز سرویلانس وزارت صحت عامه می‌گوید برخی افراد سالم هم که تا حالا در پی ابتلا به کووید-۱۹ جان باخته‌اند، هیچ بیماری قبلی یا زمینه‌ای نداشته‌اند. به گفته وی، دیر رسیدن به مرکز درمانی، تغذیه ناسالم، نخوردن مایعات به حد لازم و جدی نگرفتن بیماری کووید-۱۹ از دلایل تاثیر‌گذار بر جان باختن کسانی است که بیماری زمینه‌ای نداشته‌اند.

آمار بالای مبتلایان مرد و تناسب بیش‌تر مرگ‌و‌میر مردان نسبت به زنان از دید آگاهان امور بهداشتی ریشه در حضور بیش‌تر مردان در معرض ویروس کرونا و قدرت دفاعی ژنتیکی زنان نسبت به مردان دارد.

فرهاد صارم، متخصص امراض انتانی، به روزنامه ۸صبح می‌گوید که برآوردهای جهانی هم حاکی از آن است که مردان نسبت به زنان سیستم بدنی ضعیف‌تری دارند و در کنار حضور بیش‌تر مردان نسبت به زنان در اجتماع، مردان بیش‌تر آسیب‌پذیر اند. وی می‌افزاید که برای دور ماندن مردان از گزند ویروس کرونا، رعایت فاصله اجتماعی و مدنظر گرفتن اصول بهداشتی می‌تواند ابزار خوبی باشد.

نبرد وزارت صحت عامه و کرونا

در روزهای اخیر وزارت صحت عامه کشور تصمیم گرفته برای کاهش میزان مرگ‌و‌‌میر افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹، تلاش کرده که علاوه بر مراکز درمانی دولتی، مراکز درمانی خصوصی را هم دخیل کند. دو روز قبل وزارت صحت عامه اعلام کرد که برای مبارزه با ویروس کرونا، علاوه بر تدابیر دولتی، نیاز است که مراکز درمانی خصوصی هم وارد عمل شوند. این تصمیم پس از آن گرفته شد که بنا بر آمارهای رسمی، در روزهای اخیر موج مبتلایان به ویروس کرونا در کشور رو به افزایش گذاشته است.

 

https://8am.af/cardiac-and-diabetes-patients-the-most-victims-of-corona-in-the-country/