سازمان جهانی بهداشت در حالیکه از پیشرفت در زمینۀ تولید واکسین ویروس کرونا استقبال میکند اما هشدار میدهد که نباید مردم فکر کنند که این ویروس در حال نابودی است.
این سازمان با اشاره به مبتلاش شدن بیش از ۶۵ میلیون تن به بیماری کووید نزده میگوید که برای فراهمساز داروی برای این بیماری از جمله واکسین، به ۳۸ میلیارد دالر نیاز دارد.
تدرو آدانوم، رییس سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «ما به سادهگی نمیتوانیم جهانی را بپذیریم که در آن فقیر و حاشیه نشین توسط ثروتمندان و قدرتمندان در رقابت برای دسترسی به واکسینها لگد مال شود. این یک بحران جهانی است و راه حلها باید بهعنوان کالاهای عمومی جهانی بهطور عادلانه تقسیم شوند، نه بهعنوان کالاهای خصوصی که گسترش مییابند. نا برابریها دلیل دیگری برای عقب ماندن برخی از افراد میشود.»
از سویی دیگر، سازمان ملل از کشورهای ثروتمند جهان میخواهد که در رقابت برای دسترسی به واکسین کرونا، کشورهای فقیر را زیر پا نکنند.
سازمان ملل متحد ازبهر این از بروز یک فاجعه در جهان هشدار میدهد که ممکن است کشورهای ثروتمند جهان در رقابت برای دسترسی به واکسین کرونا، کشورهای فقیر را زیر پا کنند.
تاکنون بیش از ۶۵ میلیون تن در سراسر جهان به بیماری کووید-۱۹مبتلا شدهاند.
همزمان با آغاز برنامۀ واکسین در چندین کشور، جوبایدن، رییس جمهور منتخب امریکا از هزینه شدن صدها میلیارد دالر برای اجرای برنامه واکسین در این کشور خبر میدهد: «ما در حال بررسی هزینۀ صدها میلیارد دالر هستیم. من فکر میکنم کارهای زیادی میتوان انجام داد و من فکر میکنم مردم این ضرورت را درک میکنند.»
در حال حاضر ایالات متحده و آلمان، روسیه و چین از تولید واکسینهای ضد ویروس کرونا خبر دادهاند.
https://tolonews.com/fa/world-168263