مقامات شهر ووهان در مرکز چین، جایی که بیماری کووید-۱۹ برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۹ ظاهر شد، اعلام کردند که کل جمعیت یازده میلیون نفری این شهر باید مورد آزمایش قرار بگیرند.

این اعلامیه یک روز پس از آن صادر شد که این شهر هفت مورد از ابتلا به ویروس جهش یافته کرونای دلتا را گزارش کرد.

اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ووهان از ژوئن ۲۰۲۰ در بین کارگران مهاجر مشاهده شد.

شیوع کرونای دلتا در چین و گسترش آن به مناطق جدید باعث نگرانی شده است. حداقل پانزده استان و شهرستان درگیر کرونای دلتا هستند و بیش از ۳۰۰ مبتلا ظرف ۱۰ روز شناسایی شده‌اند.

دولت محدودیت‌های جدیدی را برای سفر اعمال کرده و از میلیون‌ها نفر تست کرونا گرفته است.

مشخص نیست چند نفر در چین هر دو نوبت واکسن کرونا را زده‌اند اما دولت این کشور می‌‌گوید بیش از یک میلیارد و ششصد هزار دوز تاکنون تزریق شده است.

اگرچه موارد ابتلا به کرونای دلتا در چین از دیگر نقاط دنیا بسیار کمتر است، اما این بزرگترین شیوع کرونا در چین در چند ماه اخیر محسوب می‌شود. چین سال گذشته در کنترل کرونا تا حد زیادی موفق بود.

کرونای دلتا ابتدا در ماه ژوئن در فرودگاه نانجینگ در کارگرانی دیده شد که هواپیمایی را که از روسیه آمده بود تمیز کرده بودند.

همزمان مقامات آمریکایی نیز می‌گویند موارد ابتلا به سویه دلتای کرونا در حال افزایش است. بنابر این گزارش‌ها شمار افرادی که بستری شدند یا جان خود را از دست دادند نیز افزایش یافته است.

بیشترین نگرانی را چهار سویه کرونا ایجاد کرده‌اند: آلفا، بتا، گاما و دلتا که به ترتیب اولین بار در انگلستان، آفریقای‌جنوبی، بزریل و هند شناسایی شدند.

سویه دلتا همه‌گیری‌های وسیعتر و شدیدتری از سه سویه دیگر ایجاد کرده و از این رو اکنون بیشتر محل توجه است. دلتا ۶۰ درصد از آلفا مسری‌تر است در حالیکه آلفا خودش ۵۰ درصد از اولین سویه کرونا مسری‌تر بود.

سویه دلتا در اردیبهشت و خرداد دومین اوج همه‌گیری را در هند باعث شد که بسیار مرگبار بود. این سویه در بریتانیا هم سویه غالب شده، در بیش از ۹۰ کشور دنیا شناسایی شده و باعث شیوع‌های تایید شده در آمریکا، چین، آفریقا، اسکاندیناوی و منطقه اقیانوس آرام شده است.

 

https://www.bbc.com/persian/iran-58067633