پژوهشگران ژاپنی کشف کردهاند که گونه لامبدای ویروس کرونا، که اولین بار در کشور پرو شناسایی شده و اکنون در آمریکای جنوبی گسترش یافته است، در مقایسه با گونه اصلی ویروس که در شهر ووهان چین پدیدار شد، مسریتر و در برابر واکسنهای کرونا مقاومتر است.
به گزارش رویترز، در مقالهای که به تازگی در نشریه «بایو آرکایو» منتشر شده و هنوز مورد داوری همتا قرار نگرفته است، پژوهشگران هشدار دادهاند که اقدام سازمان بهداشت جهانی در زدن برچسب «گونه مورد توجه» به جای «گونه نگرانکننده» به گونه لامبدا ویروس کرونا، ممکن است برای بسیاری از مردم گمراهکننده باشد و آنها متوجه نشوند که این گونه جهشیافته ویروس کرونا واقعاً خطری جدی است.
«بایو آرکایو» یک منبع دسترسی آزاد برای نسخههای پیش از انتشار مقالات و تحقیقات علمی است.
در تجربیات آزمایشگاهی، پژوهشگران دریافتند که سه جهش در پروتئین اسپایک گونه لامبدا، به آن کمک میکند تا در برابر خنثی سازی پادتن تولید شده توسط واکسن در بدن، مقاومت کند. آنها همچنین دو جهش دیگر پیدا کردند که اینگونه ویروس کرونا را بسیار واگیر میکند.
هرچند هنوز مشخص نیست که گونه لامبدا خطرناکتر از گونه دلتا باشد، ولی کی ساتو، پژوهشگر ارشد دانشگاه توکیو، معتقد است که «لامبدا میتواند تهدیدی بالقوه برای جامعه بشری باشد.»
https://ir.voanews.com/persiannewsscience-technology/lambda-variant-shows-vaccine-resistance-study