گزارشها میرسانند که ادارۀ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده تصمیم دارد اعلام کند که امریکاییها پس از گذشت هشت ماه از دریافت دومین دوز واکسین ویروس کرونا، دوز سوم واکسین را نیز تزریق کنند.
روزنامههای نیویارک تایمز و واشنگتن پُست به نقل از مقامهای آگاه از بحثها در این مورد دیروز (۱۶ آگست) گزارش دادند که بایدن تصمیمش را در این هفته اعلام خواهد کرد.
بر اساس گزارشها، شواهد نشان میدهد که موثریت واکسین با گذشت زمان کاهش مییابد.
بنابر این، با توجه به این که نوع دلتای ویروس کرونا نیز سریع سرایت میکند، مقامهای صحی به این نتیجه رسیده اند که به تزریق دوز سوم یا تقویت کننده نیاز است.
اولین دوز تقویتی واکسین ضد ویروس کرونا قرار است نخست بالای سالمندان و کارکنان صحی تطبیق شود.
قرار است که تطبیق دوز تقویتی در امریکا اوایل ماه سپتمبر اعلام شود.
ادارهٔ تنظیم دارویی ایالات متحده در هفتهٔ گذشته دوز تقویتی برای آنانی را که سیستم ایمنی بدنشان پایین است، تصویب کرد.
در حالی که نزدیک به ۶۰ درصد مردم بالا تر از ۱۲ سال در ایالات متحد واکسین شدهاند، شیوع نوع دلتای ویروس کرونا در این کشور منجر به افزایش موارد مثبت ویروس کرونا شده است.
هر چند بیشتر موارد ویروس کرونا در میان آنانی است که واکسین نشدهاند، اما شیوع این ویروس به طور روز افزون در ایالات متحده روبه افزایش است.
بیشتر موارد مثبت و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در میان واکسین نشدهها بوده و این نشان میدهد که تاثیر واکسین علیه این ویروس موثر است.
تصمیم برای دوز تقویت کنندهٔ واکسین در حالی اتخاذ میشود که ادارهٔ امریکا برای متقاعد کردن مردم برای تطبیق واکسین تلاش میکند.
این تصمیم امریکا با معلومات از اسرائیل هم مرتبط است. زیرا اسرائیل از دو هفته قبل به واکسین تقویتی جمعیت مُسن خود پرداخته است.
اسرائیل یکی از کشورهای پیشتاز بوده که در اوایل امسال مردم خود را واکسین کرده. این کشور از واکسین فایزر بایو-انتیک استفاده کرده است.
اما در این اواخر اسرائیل شاهد افزایش شیوع نوع دلتای ویروس کرونا در میان مردم خود بوده است.
معلومات تازه از اسرائیل نشان میدهد که واکسین فایزر بایو-انتیک بر ضد نوع دلتای ویروس کرونا ۵۵ درصد موثر است.
معلومات یک کلینیک دیگر به نام مایو در ایالات متحده هم توجه اداره جو بایدن را به خود جلب کرده است.
بر اساس معلومات این کلینیک، واکسین مدرنا ۷۳ درصد و فایزر بایو-انتیک ۴۲ درصد برای جلوگیری از شیوع این نوع ویروس کرونا مؤثر است.
اما سازمان صحی جهان یا (دبلیو ایچ او) میگوید که به جای آن که کشورهای ثروتمند مردم خود را (واکسین تقویتی) یا بار سوم واکسین کنند، بهتر است آن را به کشورهای فقیر بفرستند که مردم آنها تا هنوز اولین دوز واکسین را نگرفته اند.
https://da.azadiradio.com/a/31414578.html